Ingrediënten 2 à 3 pers. : 4 x 250 gr roggevleugels, 200 gr ongepelde garnalen, ½ spitskool, 20 gr boter, 20 gr bloem, 3 dl Garnalenbisque
Voor de saus : 1 dl witte wijn, graten van de rog, garnalenkoppen en staarten, peterseliestengels, snuifje gemberpoeder, enkele zwarte peperkorrels, tijm, laurier
1. De roggevleugels fileren.
2. De garnalen pellen.
3. Bereid de fumet : giet op de roggegraten de witte wijn en water tot de graten onder staan. Doe er de rest van de ingrediënten bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Giet dit door een fijne
zeef.
6. De roggefilet op huishoudfolie leggen en in het midden van de vleugel de spitskool leggen. Dit goed strak oprollen met behulp van de huishoudfolie.
7. De visrol stomen gedurende 8 à 10 minuten.
8. De rol van de folie ontdoen, in dikke sneden snijden.
9. In een diep bord een snede rog leggen. Errond bisque gieten. Garneren met de garnalen en eventueel met een bladerdeegje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten