woensdag 5 januari 2022

Gevulde roggevleugel met spitskool en garnalen, en bisque

Ingrediënten 2 à 3 pers. : 4 x 250 gr roggevleugels, 200 gr ongepelde garnalen, ½ spitskool, 20 gr boter, 20 gr bloem, 3 dl Garnalenbisque
Voor de saus : 1 dl witte wijn, graten van de rog, garnalenkoppen en staarten, peterseliestengels, snuifje gemberpoeder, enkele zwarte peperkorrels, tijm, laurier



1. De roggevleugels fileren.
2. De garnalen pellen.
3. Bereid de fumet : giet op de roggegraten de witte wijn en water tot de graten onder staan. Doe er de rest van de ingrediënten bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Giet dit door een fijne
zeef.

4. Spoel de spitskool en snij in repen. Kook de spitskool gaar in zoutwater. Giet af en spoel direct met koud water. Hak de spitskool fijn.
5. Bereid de saus : Smelt de boter, meng met de bloem en voeg 2 dl fumet toe. Roeren tot men een gladde saus heeft. Mengen met de gehakte spitskool.

6. De roggefilet op huishoudfolie leggen en in het midden van de vleugel de spitskool leggen. Dit goed strak oprollen met behulp van de huishoudfolie.
7. De visrol stomen gedurende 8 à 10 minuten.
8. De rol van de folie ontdoen, in dikke sneden snijden.
9. In een diep bord een snede rog leggen. Errond bisque gieten. Garneren met de garnalen en eventueel met een bladerdeegje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.