woensdag 5 januari 2022

Linzensoep met spinazie en bockworst

Ingrediënten : 4 stengels witte selder, 2 ajuinen, 2 stengels wit van prei, 400 gr linzen, 2 teentjes look, 200 gr verse spinazie, 1 klp gedroogde oregano, 1 grote aardappel, 1 bokaal bockworsten, zout, peper, 2 lt groentenbouillon, klontje boter.

1. De witte selder spoelen, dikke draden verwijderen en in blokjes snijden.
2. De ajuinen pellen en in blokjes snijden.
3. De prei in de lengte in 2 snijden, buitenste blad verwijderen en in blokjes snijden.
4. De look pellen en fijn snipperen.
5. De spinazie spoelen.


6. De aardappel schillen en in blokjes snijden.
7. De linzen spoelen.
8. De boter verwarmen. De ui en look fruiten met de linzen. De selder, prei en aardappel bijvoegen en nog een 3 tal minuten laten stoven.
9. De bouillon bijgieten, aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de linzen gaar zijn.
10. De spinazie bijvoegen, kruiden met peper en zout. Nog een 5 tal minuten zachtjes laten koken.
11. De soep fijn mixen. De in grote stukken gesneden bockworst in de soep voegen en laten warmen.
12. Opdienen in een diep bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.