Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
maandag 27 december 2021
Hazenrugfilet met mosterdroomsaus.
Platte kaastaart met citroenzeste.
Ingrediënten voor 6 à 8 pers. : 500 gr platte kaas, 4 eieren, 180 gr suiker, 80 gr bloem, zeste van 1 citroen, 2 dl melk.
Gemarineerde citrusvruchten.
Ingrediënten voor 4 pers. : 1 pompelmoes, 2 appelsienen, 25 gr suiker, timut peper, 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 20 ml licor 43 of cointreau.
Gedroogde ham met couscous en mandarijn.
Ingrediënten voor 8 hapjes : 1 mandarijn, 45 gr voorgekookte couscous, 4,5 dl kippenbouillon, enkele blaadjes sla, 80 gr ham (Ganda, Serrano of Italiaanse), olijfolie, frambozenazijn, ½ slp koriander.
zaterdag 25 december 2021
Witloofsoep met gepaneerde oesters.
Ingrediënten voor 4 personen : 8 dl kippenbouillon, 2,5 dl room, 5 stronken witloof, 8 oesters, curry poeder, panko, klontje boter, peper en zout.
Varkenshaasje met tomaten, champignons en dragonsaus.
Ingrediënten voor 2 personen : 1 varkenshaasje van 400 gr, 2 tomaten, 250 gr champignons, 1 slp fijngesneden dragon, 3 dl kalfsfond, 1 dl witte wijn, 1 dl room.
donderdag 23 december 2021
Kreeft met aardappeltaartje, groene asperges en limoensaus
Rog met kruiden en preistoemp.
Feestelijke Bouchée à la reine met kapoen.
Ingrediënten voor 4 à 6 voorgerechten : 2 kapoenbillen, 1 groen van prei, 1 stengel groene selder of lavas, 1 wortel, 1 ui, 2 à 3 kruidnagel, laurier, tijm, enkele zwarte peperbollen, zout, 125 gr champignons, ½ citroen, 100 gr gemengd gehakt, 2 bladerdeegjes van 14/14 cm, 1 kwarteleitje per persoon
Gevulde aardappelen met groene kool.
Ingrediënten voor 6 aardappelen : 6 middelgrote bloemige aardappelen, ¼ groene kool, 6 sneden gerookt spek, 1 slp mascarpone, zout, peper, nootmuskaat, olijfolie, 75 gr gemalen gruyère.
Zalm met een korstje van noten en ricotta.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 stukken zalmfilet van 175 gr, 150 gr ricotta, 25 gr amandelschilfers, 50 gr gehakte walnoten, 1 klein teentje look, 1 slp gehakte peterselie, ½ dl room, 1 klp mosterd met zeewier of graanmosterd, olijfolie, peper en zout.
Scampi met Breydelspek, girolles en risotto.
woensdag 22 december 2021
Everzwijnfilet met boschampignons.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr everzwijnfilet, 300 gr boschampignons, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 slp gehakte bieslook, klontje boter, peper, zout, 1,5 dl room, 10 cl cognac, 1,5 dl wildfond of bruine fond.
Conchiglioni gevuld met kip en pompoen.
Ingrediënten 2 pers. : 24 pastaschelpen, 400 gr netto pompoen, 250 gr gekookt kippenvlees, 125 gr roomkaas, 1 teentje look, 100 gr geraspte parmezaan, 1 handvol salie, 1 handvol peterselie, 12 mozzarellabolletjes, 2 dl room, 1 ei, zout, peper.
Tomaten en courgette taart met feta.
Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 4 tomaten, 3 eieren, 3 dl room, 20 gr mosterd, 200 gr feta, 1 courgette, 75 gr gruyère, 125 gr gerookt spek, 1 grote tak rozemarijn, olijfolie.
Open ravioli van kreeft en oesterzwam.
Hartige cake met chorizo, zongedroogde tomaten en olijven.
Lekker als aperitiefhapje of tijdens de brunch.
Pladijsfilet, grijze garnalen, gebakken bloemkool en garnalensaus.
Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr pladijsfilet, 50 gr grijze garnalen, klontje boter, 1/3 van een bloemkool, 3 dl garnalenfumet, 1 dl room, klontje beurre manié, peper, zout.
Duo van koude oester en bereide oester met Serrano ham en avocadocrème.
Spruitjes met bloemkoolsaus.
Ingrediënten 2 à 3 pers. : 500 gr spruitjes, 750 gr bloemkool, 1,5 dl melk, 100 g emmentaler geraspte kaas, nootmuskaat, zout, peper.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...