Ingrediënten 2 à 3 pers. : 500 gr spruitjes, 750 gr bloemkool, 1,5 dl melk, 100 g emmentaler geraspte kaas, nootmuskaat, zout, peper.
1. Verwijder de beschadigde blaadjes van de spruiten. Spoel en maak insnijdingen in de onderkant. Kook ze gaar in kokend zoutwater. Giet af en spoel onder koud water.
2. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel en gaar in kokend zoutwater. Giet af.
3. Warm de melk, giet in de blender en mix met de bloemlkool heel fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de kaas onder.
4. Warm de oven op 180°.
5. Doe de spruiten in een ingevette ovenschotel. Giet er de geblenderde bloemkool over en strooi er de andere helft van de kaas over.
6. Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten