woensdag 22 december 2021

Pladijsfilet, grijze garnalen, gebakken bloemkool en garnalensaus.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr pladijsfilet, 50 gr grijze garnalen, klontje boter, 1/3 van een bloemkool, 3 dl garnalenfumet, 1 dl room, klontje beurre manié, peper, zout.

Voor de aardappelpuree : 500 gr aardappelen, klontje boter, scheutje melk, 1 dooier, 1 slp gehakte platte peterselie, peper, zout

1. De bloemkool spoelen en in heel kleine roosjes verdelen. Klontje boter smelten en de bloemkool bakken gedurende 5 à 6 minuten.
2. Aardappelen schillen, in stukken snijden en in zoutwater koken tot ze gaar zijn. Afgieten. Fijn stampen, mengen met een klontje boter, scheutje melk, de dooier en de peterselie. Kruiden met peper en zout.



3. De garnalenfumet met de room inkoken. Indien men de saus iets dikker wil mag men een klontje beurre manié toevoegen of ijskoude boter in de saus kloppen. Kruiden met peper en zout.
4. De pladijsfilet bruin bakken in boter. Kruiden met peper en zout.
5. Op een bord wat puree schikken, daar op de pladijs en bestrooien met bloemkoolroosjes en garnalen. Wat saus op het bord druppelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.