1. De champignons borstelen en in stukken snijden.
2. De wortelen schillen en in schijfjes snijden.
3. De tijm, laurier en rozemarijn spoelen en met keukentouw samenbinden.
4. Wat boter smelten in een gietijzeren pot en het vlees aan alle kanten bruin kleuren. Kruiden met peper en zout. Uit de pot nemen en in dezelfde pot het gerookt spek kleuren met de zilveruitjes. Na enkele minuten de wortelen toevoegen en een paar minuten laten bakken.
5. De oven verwarmen op 140°.
6. Het vlees terug in de pot doen. De rode wijn bijgieten en water bijgieten tot het vlees onder staat. Het kruidentuiltje en de jeneverbessen bijvoegen. Bedekken met de koekjes. Aan de kook brengen en dan 1 uur in de oven plaatsen met deksel.
7. Nu de champignons bij het vlees doen. Alles goed omroeren en nogmaals 1 uur in de oven plaatsen zonder deksel.
8. Lekker met gekookte aardappelen.