Ingrediënten voor 4 stuks :
Financier : 65 gr amandelpoeder, 105 gr poedersuiker, ½ vanillestok, 45 gr patisseriebloem, 85 gr eiwit, 70 gr boter, snuifje zout,
Chocoladeganache : 150 gr room, 50 gr donkere chocolade
Voor de garnering : chocoladeschilfers, frambozen, roze smarties
1. Ganache : ½ van de room aan het kookpunt brengen.
2. De chocolade smelten en de warme room in 3 keer op de chocolade gieten. Nu de koude room al roerend bijgieten. Goed glad mengen. Met huishoudfolie afdekken en een 4 tal uur in de frigo plaatsen.
3. Financier : de boter laten kleuren tot hazelnooboter. Zeven.
4. De oven verwarmen op 185°.
5. In de kom van de robot de bloem, de poedersuiker, amandelpoeder, het vanillemerg, het zout doen. Met de K-haak mengen en het eiwit en daarna de boter al mengend bijgieten.
6. De vormen beboteren en bebloemen.
7. Het beslag in de vormen verdelen en 18 à 20 minuten bakken.
8. Uit de oven nemen en op een koele plaats zetten. Niet in de koelkast. Financiers houden daar niet van.
9. De ganache uit de koelkast halen en in de robot opkloppen zoals slagroom.
10. De financier hartjes garneren met de ganache, frambozen, smarties en schilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten