Ingrediënten :1 Mechelse koekoek, 4 sjalotten, 1 teentje look, enkele takjes tijm, enkele takjes rozemarijn, 1 slp agave siroop, 25 gr boter, 3 slp olijfolie enkele krielaardappelen.
Voor de appels : 4 appels, 1 cm gember, 4 kaneelstokjes, 1 slp appelsap of water.
2) De Mechelse koekoek in stukken verdelen.
3) Een ovenschotel lichtjes inwrijven met olijfolie. De tijm en de rozemarijn in de ovenschotel schikken.
4) De boter smelten, mengen met de agave siroop en de olijfolie. De stukken koekoek met dit mengsel inwrijven en in de ovenschotel leggen.
5) De sjalotten pellenalsook de look. De sjalot in de lengte in niet te kleine stukken snijden. Rond de koekoek schikken.
6) De krieltjes wassen en in 2 snijden en ook in de ovenschotel schikken.
7) In de oven gedurende 50 à 60 minuten plaatsen. Indien de kip te bruin wordt, bedekken met alu folie.
8) De appelen schillen en in stukken snijden. Doe de geraspte gember, het appelsap en de kaneelstokjes erbij. Er moeten nog stukjes appel te zien zijn. Voor het opdienen de kaneelstokjes eruit halen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten