Ingrediënten 2 pers. (voorgerecht) : 200 gr rode poonfilet, 50 gr fregula sarda, 75 gr chorizo, ½ rode paprika, 1 teentje look, 1 kleine rode ui, gerookte paprikapoeder, peper, zout, groentenbouillon, enkele basilicumblaadjes, olijfolie.
De fregula sarda koken in groentenbouillon zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en het kookvocht opvangen.
De rode ui en de look pellen. Fijn snipperen.
De paprika schillen en in kleine blokjes snijden.
De chorizo in blokjes snijden.
Olijfolie warmen en de ui en look fruiten. Rode paprika en chorizo bijvoegen en nog een 10 tal minuten laten sudderen. Indien nodig wat kookvocht bijgieten. De fregola sarda bijvoegen en alles goed mengen. Kruiden met paprikapoeder, zout, peper.
Kookvocht bijgieten tot men een smeuïge fregola heeft.
Rode poon bakken in warme olijfolie. Kruiden met peper en zout.
In het midden van het bord wat fregula schikken met erop een rode poonfilet. Garneren met basilicum en een streepje olijfolie.
PS : indien hoofdgerecht verdubbelt men de porties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten