Ingrediënten : 3 kg Zeeuwse mosselen, 2 grote ajuinen, 1 blik tomatenblokjes, 140 gr chorizo, 2,5 dl witte wijn, 1,5 dl water, 1 rode paprika, enkele takjes tijm, 1 handvol grofgesneden platte peterselie, 1 slp olijfolie, cayennepeper, zout.
2) De ajuinen pellen en in stukken snijden.
3) De paprika van het vel ontdoen en in stukken snijden.
4) De chorizo in stukken snijden.
5) De olijfolie in een pot doen en warmen. Ajuin en paprika gedurende 5 minuten laten zweten zonder kleuren. Indien nodig een slp water bijdoen.
3) De paprika van het vel ontdoen en in stukken snijden.
4) De chorizo in stukken snijden.
5) De olijfolie in een pot doen en warmen. Ajuin en paprika gedurende 5 minuten laten zweten zonder kleuren. Indien nodig een slp water bijdoen.
6) Kruiden met cayenne en beetje zout. Het blik tomaten, de witte wijn en het water bijdoen. Aan de kook brengen. Chorizo bijvoegen.
7) De mossels bijvoegen en alles goed omroeren. 5 à 6 minuten met deksel laten koken. Goed opschudden of omroeren. Als de mossels open zijn, zijn ze gaar. Bestrooien met de peterselie.
7) De mossels bijvoegen en alles goed omroeren. 5 à 6 minuten met deksel laten koken. Goed opschudden of omroeren. Als de mossels open zijn, zijn ze gaar. Bestrooien met de peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten