Ingrediënten voor 4 personen : 4 skreihaasjes van 160 gr, 1 kg mosselen goudmerk, 1 ui, 2 stengels groene selder, klontje boter, scheutje olijfolie, peper, zout.
Voor de saus : 2 dl mosselsap, 1 dl witte wijn, 1 dl room, kurkuma, kerrie, peper, zout.
Bijgerechten : stoemp van paksoi, spruitjes
Voor de saus : 2 dl mosselsap, 1 dl witte wijn, 1 dl room, kurkuma, kerrie, peper, zout.
Bijgerechten : stoemp van paksoi, spruitjes
1. De mosselen reinigen.
2. Ui pellen en in fijne reepjes snijden. De selder spoelen en in stukken snijden.
3. De ui en selder verdelen over de mosselen. Kruiden met peper en zout en wat water toevoegen. De mosselen stomen, Van zodra de mosselen opengaan uit de oven halen. 1 schelp verwijderen van de mossel.
2. Ui pellen en in fijne reepjes snijden. De selder spoelen en in stukken snijden.
3. De ui en selder verdelen over de mosselen. Kruiden met peper en zout en wat water toevoegen. De mosselen stomen, Van zodra de mosselen opengaan uit de oven halen. 1 schelp verwijderen van de mossel.
4. De skrei kruiden met peper en zout. Aan 1 kant op hevig vuur bakken tot de onderkant goed gebakken is tot ongeveer in de helft van het skreihaasje. De vis moet nog glazig zin. De bovenkant met een brander verder afbakken tot een gebrand effect. Warm houden.
5. Het mosselsap met de witte wijn inkoken tot 2/3. Room bijvoegen en verder inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper, zout, kurkuma en kerrie.
5. Het mosselsap met de witte wijn inkoken tot 2/3. Room bijvoegen en verder inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper, zout, kurkuma en kerrie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten