donderdag 17 februari 2022

Kippengehakt met broccoli, feta en kikkererwten.

Ingrediënten 2 pers. : 200 gr kippengehakt, 1 teentje look, 1 broccoli, 150 gr  feta, 1 ui, 150 gr volkoren rijst, 1 klein blik kikkererwten, 1 blik tomatenstukjes,  komijnzaadjes naar smaak, olijfolie, peper, zout

   1. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.  In een zeef laten uitlekken en een beetje kookvocht opvangen.
    2. Verdeel de broccoli in roosjes,spoel ze en stoom gaar.  Direct onder koud water houden.
    3. Pel en snipper de look en de ajuin.
    4. Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteerpan en fruit de ui en look.  Voeg het gehakt bij en bak rul. Kruid met de komijn, zout en peper.  


    5. Doe er nu de uitgelekte kikkererwten bij en de tomatenstukjes alsook de rijst.  Goed mengen.  Indien nodig wat kookvocht bijgieten.
    6. Verwarm de oven op 180°.
    7. Verkruimel de feta.
    8. Verdeel de broccoli roosjes er over en strooi er de feta op.  Druppel er nog wat olijfolie op.
    9. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.