Ingrediënten : 2 à 3 pers. : 1 parelhoen, 6 stronken witloof, 350 gr vastkokende aardappelen, 1 teentje look, ½ citroen, 1 slp honing, 1 klp mosterd, ½ klp oregano, olijfolie, peper, zout.
1. De oven opwarmen op 180°.
2. Ovenschaal inwrijven met olijfolie.
3. Citroen goed wassen en raspen.
4. Pel en hak de look fijn.
5. Honing mengen met de mosterd, de rasp van citroen, oregano, look en 1 slp water tot een glanzende saus.
6. Schil en snij de aardappelen in stukken.
7. Spoel het witloof en verwijder het onderste gedeelte en snij in de lengte in 2.
8. Verdeel de aardappelen en het witloof over de helft van de ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten