Ingrediënten 2 pers. : 400 gr aardappelen (bintjes), 2 dikke sneden Breydel spek, 1,25 dl water, 60 gr boter + klontje, 60 gr bloem, 2 eieren, peper, zout,
1) Aardappelen schillen en in zoutwater koken. Afgieten en goed laten drogen in de pot.
2) Breydelspek in fijne blokjes snijden?
3) Water warmen met de 60 gr boter, peper en zout.
4) Bloem in 1 keer toevoegen en krachtig roeren met een houten lepel tot er zich een bol vormt.
2) Breydelspek in fijne blokjes snijden?
3) Water warmen met de 60 gr boter, peper en zout.
4) Bloem in 1 keer toevoegen en krachtig roeren met een houten lepel tot er zich een bol vormt.
5) Het wafelijzer opwarmen.
6) Dit deeg doet men in de kom van de robot, men voegt 1 per 1 het ei bij en mengen met de K-haak. Telkens er 1 ei volledig is opgenomen door het deeg voegt men het andere ei erbij.
7) De aardappelen fijn pletten met het klontje boter, bij het deeg doen alsook het Breydelspek en met de K-haak goed mengen.
8) Wafelijzer inwrijven met olie. De wafelplaat goed bedekken met het deeg en de aardappelwafels
bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten