woensdag 23 februari 2022

Broodgebak met worst.

Ingrediënten : 500 gr bloem voor pistolets (bloem met veel eiwitten), 25 gr gist, 300 gr ijskoud water, 20 gr smout of boter, 8 gr zout, 500 gr varkensworst (vel verwijderen)

1. Doe in de mengkom van de robot de bloem, de gist, het water, smout of boter en zout. Kneden tot men een mooi, homogeen deeg heeft gedurende 8 à 10 minuten.
2. Een bol vormen en afgedekt 30 minuten laten rijzen.
3. Op een bebloemd werkvlak het deeg ontgassen en plooien van links naar recht en van onder naar boven. Men plooit tot de helft en doet er de andere zijde boven op.



4. Rol het deeg uit tot een cirkel van 24 cm.
5. Beboter een springvorm van 24 cm en plaats er het deeg in.  Snij de worsten op 10 cm ongeveer en duw ze volledig in het deeg.  
6. Laat dit in uur rijzen.
7. De oven verwarmen op 205°.
8. Het broodgebak gedurende 25 à 30 minuten bakken met stoom.  
9. Warm serveren met een tomatenslaatje.

dinsdag 22 februari 2022

Crème brûlée met vlierbloesemsiroop.

Ingrediënten : 5 dooiers, 3 dl room, 1,5 dl siroop van vlierbloesem, 0,5 dl melk, 25 gr suiker, 2 slp bruine suiker gemengd met 1 slp suiker. 1 klp  vanille-extract.

    1. De gemengde bruine suiker eventjes mixen in de blender.
    2. De dooiers mengen met de room, de vlierbloesemsiroop, de melk, het vanille-extract en de 25 gr suiker.  Dit minimum 12 uur in de koelkast laten rijpen.
    3. De oven warmen op 95°.
    4. De appareil in 4 schaaltjes verdelen.  De schaaltjes met huishoudfolie bedekken. De folie mag de crème niet raken.
    5. De schaaltjes 45 minuten in de oven plaatsen met stoom op 95°.
    6. De folie verwijderen en laten afkoelen.
    7. De crème brulée bestrooien met de mengeling van bruine suiker en de suiker branden.


    8. Garneren met partjes bloedappelsien, granaatappelpitten en crumble van amaretti koekjes (facultatief)

Siroop van vlierbloesems.

Ingrediënten : een grote hoeveelheid vlierbloesemschermen, 3 à 4 bio citroenen volgens de grootte van de citroenen, water, suiker.

1) Vlierbloesemschermen plukken, liefst in de wijde natuur niet langs banen waar auto’s voorbijrijden.

2) Een emmer vullen met water en zout in oplossen. De bladeren van de schermen verwijderen. Iedere bloem voorzichtig in het zoutwater dompelen en een beetje uitschudden (om de eventuele insekten er uit te halen). De steeltjes afsnijden.

3) De citroenen wassen en in schijfjes snijden.

4) In een grote pot afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes schikken. Giet er water op totdat het geheel juist onder staat. Deksel op de pot en minimum 24 uur in de frigo. Maximum 3 dagen.



5) Het mengsel door een vergiet doen, beetje aandrukken. Nu door een zeef gieten en indien nodig door een zeefdoek doen.

6) Het vocht afmeten en per liter vocht 1 kg suiker bijdoen.

7) Verwarmen tot aan het kookpunt en roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Indien nodig afschuimen.



8)De goed schone potten of flessen uitspoelen met warm water, boordevol vullen met de siroop en goed sluiten.


maandag 21 februari 2022

Quiche met gehakt, tomaten en groene bonen.

Ingrediënten : voor het deeg : 230 gr bloem T45, 125 gr malse boter, 1 ei, ½ klp zout, ½ klp olie, 
Voor het beslag : 4 eieren, 2 dl melk, 2 dl room, 250 gr gehakt, 200 gr groene bonen, 2 tomaten, 1 ui, oregano, peper, zout.


   1. Voor het deeg : Meng het ei, olie, zout en boter met de K haak in de robot, Doe de ½ van de bloem erbij en kneed eventjes langzaam, doe er nu de rest van de bloem bij en kneed iets sneller tot het deeg een bol vormt. Doe het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje in de frigo rusten. 



    2. Oven warmen op 180°.
    3. Rol het deeg uit. Leg een blad bakpapier in de bakvorm, leg daarop het deeg en bak deze blind gedurende 20 minuten op 180°.  Laat het deeg afkoelen.
    4. Pel en snipper de ui.
    5. Bak het gehakt rul met de ui.  Kruid met peper, zout en oregano.
    6. Spoel de groene bonen, verwijder de uiteinden en kook ze 8 à 9 minuten.  Spoel direct onder koud water en laat uitlekken.  Meng met het gehakt.

    7. Pel de tomaten en snij in dikke plakken.  Bak ze kort aan in olijfolie.  Leg ze even op keukenpapier.
    8. Klop de eieren met de room en de melk.  Kruid met peper en zout.
    9. Doe in de voorgebakken taartvorm het gehakt, daarop de tomaten.  Giet het eimengsel er over.
    10. Plaats 40 à 45 minuten in de oven.

zondag 20 februari 2022

Appeltjes in de oven met hazelnoot.

 Ingrediënten : 2 appelen, 30 gr boter, 10 hazelnoten, 1 klp rietsuiker.



    1. De appelen wassen, klokhuis uithalen.
    2. De hazelnoten in de blender mixen met de zachte boter en de suiker.
    3. De oven warmen op 170°.
    4. De appelen opvullen met het botermengsel.
    5. Gedurende 25 à 35 minuten in de oven plaatsen.
    6. Opdienen in een diep bord.



zaterdag 19 februari 2022

Rundsstoverij met champignons en wortelen.

Ingrediënten 2 pers. : 450 gr rundsstoverij, 250 gr champignons, 2 grote wortelen, 1 handvol zilveruitjes, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 takje rozemarijn, 5 jeneverbessen, 3 dl rode wijn, 6 speculooskoekjes, 100 gr gerookt spek, zout, peper, boter



    1. De champignons borstelen en in stukken snijden.
    2. De wortelen schillen en in schijfjes snijden.
    3. De tijm, laurier en rozemarijn spoelen en met keukentouw samenbinden.


    4. Wat boter smelten in een gietijzeren pot en het vlees  aan alle kanten bruin kleuren.  Kruiden met peper en zout.  Uit de pot nemen en in dezelfde pot het gerookt spek kleuren met de zilveruitjes.  Na enkele minuten de wortelen toevoegen en een paar minuten laten bakken.
    5. De oven verwarmen op 140°.
    6. Het vlees terug in de pot doen.  De rode wijn bijgieten en water bijgieten tot het vlees onder staat.  Het kruidentuiltje en de jeneverbessen bijvoegen.  Bedekken met de koekjes.  Aan de kook brengen en dan 1 uur in de oven plaatsen met deksel.
    7. Nu de champignons bij het vlees doen.  Alles goed omroeren en nogmaals 1 uur in de oven plaatsen zonder deksel.
    8. Lekker met gekookte aardappelen.

vrijdag 18 februari 2022

Skrei met mosselen en mosselsaus.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 skreihaasjes van 160 gr, 1 kg mosselen goudmerk, 1 ui, 2 stengels groene selder, klontje boter, scheutje olijfolie, peper, zout.
Voor de saus : 2 dl mosselsap, 1 dl witte wijn, 1 dl room, kurkuma, kerrie, peper, zout.
Bijgerechten : stoemp van paksoi, spruitjes

    1. De mosselen reinigen.
    2. Ui pellen en in fijne reepjes snijden.  De selder spoelen en in stukken snijden.
    3. De ui en selder verdelen over de mosselen.  Kruiden met peper en zout en wat water toevoegen.  De mosselen stomen, Van zodra de mosselen opengaan uit de oven halen.  1 schelp verwijderen van de mossel.

    4. De skrei kruiden met peper en zout.  Aan 1 kant op hevig vuur bakken tot de onderkant goed gebakken is tot ongeveer in de helft van het skreihaasje.  De vis moet nog glazig zin.  De bovenkant met een brander verder afbakken tot een gebrand effect.  Warm houden.
    5. Het mosselsap met de witte wijn inkoken tot 2/3.  Room bijvoegen en verder inkoken tot gewenste dikte.  Kruiden met peper, zout, kurkuma en kerrie.

    6. In het midden van het bord wat stoemp doen.  Daarop de skrei en errond de mosselen schikken.  Wat saus napperen.  Nog enkele spruitjes bij serveren.

donderdag 17 februari 2022

Kippengehakt met broccoli, feta en kikkererwten.

Ingrediënten 2 pers. : 200 gr kippengehakt, 1 teentje look, 1 broccoli, 150 gr  feta, 1 ui, 150 gr volkoren rijst, 1 klein blik kikkererwten, 1 blik tomatenstukjes,  komijnzaadjes naar smaak, olijfolie, peper, zout

   1. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.  In een zeef laten uitlekken en een beetje kookvocht opvangen.
    2. Verdeel de broccoli in roosjes,spoel ze en stoom gaar.  Direct onder koud water houden.
    3. Pel en snipper de look en de ajuin.
    4. Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteerpan en fruit de ui en look.  Voeg het gehakt bij en bak rul. Kruid met de komijn, zout en peper.  


    5. Doe er nu de uitgelekte kikkererwten bij en de tomatenstukjes alsook de rijst.  Goed mengen.  Indien nodig wat kookvocht bijgieten.
    6. Verwarm de oven op 180°.
    7. Verkruimel de feta.
    8. Verdeel de broccoli roosjes er over en strooi er de feta op.  Druppel er nog wat olijfolie op.
    9. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

woensdag 16 februari 2022

Mayonaise met de handmixer

Ingrediënten : 2 eieren, 1 slp water, 1 klp mosterd, 3,5 dl koolzaad- of zonnebloemolie, citroensap, zout, peper.


1. In een hoge smalle beker de 2 volledige eieren doen met het water, de mosterd, zout, peper en de olie.

2. Zet de staafmixer in de beker tot op de bodem en op maximale snelheid beginnen mixen. Wanneer de eieren volledig gemixt zijn langzaam de mixer naar boven heffen tot al de olie is gemengd en men een mooie homogene mayonaise heeft. 3. Proeven, citroensap bijvoegen en indien nodig bijkruiden met peper en zout. Nog eventjes alles goed mixen.

Brioche met rozijnen.

Ingrediënten : 500 gr bloem OO of T45, 2 dl melk, 70 gr suiker, 140 gr koude gesmolten boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 ei, 1 klp oranjebloesemwater of vanille aroma, 125 gr rozijnen.
Om te doreren : 1 dooier en een beetje melk.
1 broodbakvorm van 32 cm

https://studio.youtube.com/video/GjBRT6zqAGE/edit

    1. Rozijnen in water weken.
    2. Melk opwarmen tot 37° en de gist in de melk oplossen.
    3. Al de ingrediënten toevoegen uitgenomen de boter. Als laatste het zout toevoegen.  5 minuten kneden in de keukenrobot.
    4. Giet de gesmolten boter bij en kneed nogmaals 5 minuten.
    5. Vorm een bol met het deeg en laat 1,5 uur rijzen.

 6. Ontgas het deeg en meng met de uitgelekte en licht bebloemde rozijnen 
    7. Verdeel in 8 gelijke bollen.
    8. Leg in het bakblik en laat 1 uur rijzen.
    9. Wrijf het deeg in met het dooier/melk mengsel.
    10. Warm de oven op 180°.
    11. Bak de brioche gedurende 35 à 40 minuten.



maandag 14 februari 2022

Financier hart, chocolade en frambozen.

Ingrediënten voor 4 stuks :

Financier : 65 gr amandelpoeder, 105 gr poedersuiker, ½ vanillestok, 45 gr patisseriebloem, 85 gr eiwit, 70 gr boter, snuifje zout,
Chocoladeganache : 150 gr room, 50 gr donkere chocolade
Voor de garnering : chocoladeschilfers, frambozen, roze smarties



1. Ganache : ½ van de room aan het kookpunt brengen.
2. De chocolade smelten en de warme room in 3 keer op de chocolade gieten. Nu de koude room al roerend bijgieten. Goed glad mengen. Met huishoudfolie afdekken en een 4 tal uur in de frigo plaatsen.
3. Financier : de boter laten kleuren tot hazelnooboter. Zeven.



4. De oven verwarmen op 185°.
5. In de kom van de robot de bloem, de poedersuiker, amandelpoeder, het vanillemerg, het zout doen. Met de K-haak mengen en het eiwit en daarna de boter al mengend bijgieten.
6. De vormen beboteren en bebloemen.
7. Het beslag in de vormen verdelen en 18 à 20 minuten bakken.
8. Uit de oven nemen en op een koele plaats zetten. Niet in de koelkast. Financiers houden daar niet van.
9. De ganache uit de koelkast halen en in de robot opkloppen zoals slagroom.
10. De financier hartjes garneren met de ganache, frambozen, smarties en schilfers.

zondag 13 februari 2022

Mousseline van rode kool.

Ingrediënten : 800 grs bereide rode kool (eventueel kan men ook een bokaal rode kool nemen) , 2 kleine bananen, 2 slp rode bessengelei, 1 dl rode wijn, 1 sinaasappel.


1) De rode kool verwarmen tot aan het kookpunt.
2) De bananen versnijden in fijne rondellen.
3) De sinaasappel uitpersen.
4) De bananen, rode bessengelei, rode wijn en sinaasappelsap bij de rode kool doen en alles fijn mixen.

Valentijnshapje

Ingrediënten 2 pers. : 4 slp vol au vent , 100 gr beukenzwammen, 2 kwarteleitjes, aspergescheuten (facultatief).



    1. Vol au vent bereiden.

    2. De kwarteleitjes 5 minuten koken.  In ijskoud water afkoelen en pellen.  In 2 snijden.

    3. Beukenzwammen bakken in schuimende boter.  Kruiden met peper en zout.

    4. In een kommetje wat vol au vent doen.  Daarop de beukenzwammen en het kwarteleitje schikken.

    5. Garneren met de aspergescheuten.

zaterdag 12 februari 2022

Parelhoen met witloof, citroen en honing.

Ingrediënten : 2 à 3 pers. : 1 parelhoen, 6 stronken witloof, 350 gr vastkokende aardappelen, 1 teentje look, ½ citroen, 1 slp honing, 1 klp mosterd,  ½ klp oregano, olijfolie, peper, zout.



    1. De oven opwarmen op 180°.
    2. Ovenschaal inwrijven met olijfolie.
    3. Citroen goed wassen en raspen.
    4. Pel en hak de look fijn.
    5. Honing mengen met de mosterd, de rasp van citroen, oregano, look en 1 slp water tot een glanzende saus.



    6. Schil en snij de aardappelen in stukken.
    7. Spoel het witloof en verwijder het onderste gedeelte en snij in de lengte in 2.
    8. Verdeel de aardappelen en het witloof over de helft van de ovenschaal.  Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.



    9. Snij de parelhoen in stukken en leg die in de andere helft van de schotel.  Wrijf de stukken parelhoen in met de honingsaus.  Kruid met peper en zout.
    10. Snij de ½ citroen in partjes en verdeel over de parelhoen.
    11. Plaats de schotel 40 minuten in de oven.

vrijdag 11 februari 2022

Zeebaars met Crozets de Savoie, chorizo en mosselsaus.

Ingrediënten 4 pers.(voorgerecht) : 1 zeebaars van 650 gr, 175 gr Crozets de Savoie, 1 dikke snede chorizo, 300 gr mosselen, 1 dl room, 1 tomaat, peper, zout, gerookte paprikapoeder, 2 lente-ui, olijfolie, 1 handvol rucola, radijsscheuten.

1) De mosselen reinigen en op hevig vuur koken met een beetje water, zout, peper, ajuin en selder.  Wanneer de mosselen open zijn direct van het vuur nemen.  De mosselen uit de schelp halen en het sap filteren.  Het sap samen met de mosselen, de tomaat in de blender mixen en door de zeef halen.  Laten inkoken met de room tot gewenste dikte.  Kruiden met peper, zout en gerookte paprikapoeder.

    2) De zeebaars fileren of dit vragen aan de visboer.  Verdelen in 4 gelijke stukken.
    3) De Crozets koken zoals vermeld op de verpakking.  Afgieten en en wat kookvocht bijhouden.
    4) De lente-ui spoelen en in fijne ringetjes snijden.
    5) De chorizo in kleine blokjes snijden.
    6) Een scheutje olijfolie warmen, de lente-ui en chorizo eventjes laten stoven.  De Crozets bijvoegen en goed mengen.  Indien nodig wat kookvocht bijdoen.
    7) De zeebaars bakken in olijfolie.  Kruiden met peper en zout.
    8) In het midden van het bord wat Crozets schikken.  Er op de zeebaars.  Garneren met rucola en radijsscheuten.  Besprenkelen met olijfolie.
    9) Een beetje mosselsaus rond de zeebaars doen.

donderdag 10 februari 2022

Appelvlaai met speculooskruiden.

Ingrediënten voor een vlaai van 26 cm : 
Vanillepudding : ¼ lt melk, 1 ei, 7 gr vanillebloem, 15 gr suiker.
Voor de appelvulling : 3 appels, speculaas kruiden, 15 gr suiker
Voor het deeg : 7,5 gr gist, 250 gr bloem, 12 gr suiker, 110 ml lauw water, 50 gr zachte boter, 1 ei, 5 gr zout.
Voor de afwerking : 1 eidooier.

1. Vanillepudding maken : melk tot aan het kookpunt laten komen.  Het ei en de suiker schuimig kloppen, vanillebloem bijstrooien en goed opkloppen.  Mengen met de melk en al roerend terug tot aan het kookpunt brengen.  Met vershoudfolie afdekken tot tegen de vanillepudding.  In de frigo laten afkoelen.
2. De appels schillen en in kleine stukjes snijden.  Mengen met de suiker en de speculooskruiden (naar smaak bijvoegen).  Dit op laag vuur garen.  De appelstukjes moeten gaar zijn.  In de frigo laten afkoelen.


3. Voor het deeg : de gist oplossen in de suiker.  De bloem zeven en in de pot van de keukenrobot doen, een kuiltje maken in de bloem en de opgeloste gist in het kuiltje doen. Langs de zijkanten op de bloem het zout strooien en de klontjes boter verdelen.  Het ei boven de gist doen alsook het resterende water en beginnen kneden.  Blijven kneden tot men een mooie deegbal heeft. De deegbal bestrooien met bloem en in vershoudfolie wikkelen en 20 minuten in de frigo leggen.
4. De oven voorverwarmen op 180°.
5. Het werkoppervlak met bloem bestuiven alsook de deegbal.  De helft van de deegbal uitrollen tot een dikte van ongeveer 2,5 mm.  De andere helft terug in de frigo plaatsen.   Een beboterde taartvorm of een met bakpapier
beklede taartvorm bekleden met het deeg.  De vanille pudding boven op het deeg verdelen maar men blijft 1 cm van de rand.  Boven op de vanillepudding legt men de appelen.  Het deeg langs de taartrand wrijft men in met water.  Men rolt nu de 2de helft van het deeg uit en met behulp van de deegrol bedekt men de appeltjes met het uitgerold deeg.  Aan de taartrand het bovenste deeg aan het onderste goed samenduwen.  In het bovenste deeg maakt men enkele gleufjes met een mes zodanig dat de stoom wegkan.
6. De dooier aanlengen met 1 klp water en loskloppen en men wrijft de bovenkant van de taart daarmee in.
7. De taart gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.
8. 5 minuten laten afkoelen en uit de vorm nemen.

woensdag 9 februari 2022

Aardappelwafel met Breydelspek.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr aardappelen (bintjes), 2 dikke sneden Breydel spek, 1,25 dl water, 60 gr boter + klontje, 60 gr bloem, 2 eieren, peper, zout, 


1) Aardappelen schillen en in zoutwater koken. Afgieten en goed laten drogen in de pot.
2) Breydelspek in fijne blokjes snijden?
3)  Water warmen met de 60 gr boter, peper en zout.
4)  Bloem in 1 keer toevoegen en krachtig roeren met een houten lepel tot er zich een bol vormt.



5)  Het wafelijzer opwarmen.
6)  Dit deeg doet men in de kom van de robot, men voegt 1 per 1 het ei bij en mengen met de K-haak. Telkens er 1 ei volledig is opgenomen door het deeg voegt men het andere ei erbij.
7)  De aardappelen fijn pletten met het klontje boter, bij het deeg doen alsook het Breydelspek en met de K-haak goed mengen.
8) Wafelijzer inwrijven met olie. De wafelplaat goed bedekken met het deeg en de aardappelwafels
bakken.


P.S. Ik heb de plaat van Brusselse wafels gebruikt.

dinsdag 8 februari 2022

Rode poon met mosterdsaus en dragon.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr rode poon filet, 600 gr wortels, 600 gr aardappelen, 1 doosje saffraanpoeder, 1 lt water, 1 blokje groentebouillon, 1 dl room, 2 dl visfumet, 1,5 dl room, 1 slp graanmosterd, 1 slp fijngesneden dragon.

1) De wortels schillen. De aardappelen schillen en de beide ingrediënten in gelijke stukken snijden.

2) 1 lt water met het bouillonblokje opwarmen en de wortels en aardappelen bijdoen. Laten gaar koken. Afgieten, saffraan bij de groenten doen en fijn pureren. 1 dl room bijdoen en goed mengen. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.



3) Enkele inkepingen maken in het vel van de vis zodanig dat de vis niet te veel gaat krullen in de pan. Een beetje boter en olijfolie in de pan doen en de vis bakken. Warm houden in de oven.

4) Het overtollige vet van de vis weggieten en de pan deglaceren met de visfumet. Room toevoegen, een weinig laten inkoken en de mosterd en de dragon toevoegen. Indien nodig bijkruiden.

5) De rode poon filet opdienen met wortelpuree en de saus.

Lasagne met kip en prei.

Ingrediënten voor 2 personen : lasagnevellen Soubry voor 3 lagen, 3 preiwitten, 350 gr voorgekookt kippenvlees, 100 gr gerookt spek, 250 gr gesneden champignons, 50 gr boter, 50 gr Anco bloem, 5 dl kippenbouillon, 2 dl melk, 125 gr gemalen gruyère of emmentaler kaas.


1) Men maakt eerst een kippenbouillon en men plukt het kippenvlees van de beenderen.
2) De prei wassen, in kleine stukjes versnijden, 5 à 7 minuten zachtjes laten koken in een beetje kippenbouillon.  De prei afgieten en de bouillon terug opvangen.
3) De champignons bakken samen met het gerookt spek.



4) De saus maken : Boter smelten, bloem bijvoegen,  roeren, de bloem goed laten bakken zonder te kleuren, dan beetje bij beetje de kippenbouillon en de melk al roerend toevoegen. Eventjes laten doorkoken en goed roeren zodanig dat er geen klonters meer zijn.  Kruiden met nootmuskaat, zout en peper.



5) De oven voorverwarmen op 180°.
6) Een ovenvaste schotel nemen en een dun laagje saus in de schotel doen.  
7) Nu de prei, champignons, spek, kippenvlees mengen onder de saus.
8) In de schotel op de saus blaadjes lasagne schikken, daarop het kippenmengsel, dit nog 2 keer herhalen.
9) Daarop de kaas strooien.
10) De schotel in de oven ongeveer 25 à 30 minuten plaatsen.

zondag 6 februari 2022

Guacamole.

Ingrediënten : 1 avocado, 1 limoen, 1 teentje look, 1 slp grofgesneden koriander, 1 kleine sjalot, chilipeper, peper en zout.


1) De avocado in 2 snijden. Pit uithalen en met een lepel de schil verwijderen.
2) De sjalot en het teentje look pellen en grof snijden.
3) De limoen uitpersen.
4) Alle ingrediënten fijn mixen of in de blender doen.
5) Men kan de guacamole gerust in porties invriezen.

Mosselen met chorizo en tomaten.

Ingrediënten : 3 kg Zeeuwse mosselen, 2 grote ajuinen, 1 blik tomatenblokjes, 140 gr chorizo, 2,5 dl witte wijn, 1,5 dl water, 1 rode paprika, enkele takjes tijm, 1 handvol grofgesneden platte peterselie, 1 slp olijfolie, cayennepeper, zout.

1) De mosselen wassen.
2) De ajuinen pellen en in stukken snijden.
3) De paprika van het vel ontdoen en in stukken snijden.
4) De chorizo in stukken snijden.
5) De olijfolie in een pot doen en warmen.  Ajuin en paprika gedurende 5 minuten laten zweten zonder kleuren.  Indien nodig een slp water bijdoen.

6) Kruiden met cayenne en beetje zout.  Het blik tomaten, de witte wijn en het water bijdoen. Aan de kook brengen.  Chorizo bijvoegen.
7) De mossels bijvoegen en alles goed omroeren.  5 à 6 minuten met deksel laten koken.  Goed opschudden of omroeren.  Als de mossels open zijn, zijn ze gaar.  Bestrooien met de peterselie.

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pizza met salami en taleggio.