Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
dinsdag 14 december 2021
Pruimencompote.
Bosduif met blauwe bessen en pruimencompote.
Ingrediënten : 2 bosduiven, 6 sneetjes lardo of gerookt spek, 1 sjalot, 1 wortel, klontje boter, 1 teentje look, 1 dl rode wijn, scheutje cognac, 4 dl wildfond of bruine fond, tijm, laurier, kruidnagel, 1 handvol blauwe bessen, peper, zout.
Gevulde kippenfilet met boschampignons.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippenfilet, 50 gr roomkaas, 10 salieblaadjes, 2 sneden rauwe ham, 300 gr boschampignons, scheutje madeira, 1 teentje look, 1 klp citroensap, peper, zout, boter, 2 dl bruine fond.
Penne met gehakt, prei en kaassaus.
Ingrediënten 2 pers. : 220 gr penne of macaroni, 350 gr kippengehakt of gemengd gehakt, 4 stokken preiwit, 1 sjalot, 1 teentje look, olijfolie, selderijzout, peper, zout, 150 gr geraspte emmentaler, 30 gr bloem, 30 gr boter, 4 dl melk.
Vol au vent.
zondag 12 december 2021
Tiramisu met peer en speculoos.
Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.
Preiroomsoep met hammousse en gefrituurde preisnippers.
Ingrediënten : 4 stengels prei, 1 aardappel, 1 ui, 1 dl room, 2 lt groentenbouillon, 1 klontje boter, 4 sneetjes gekookte ham, ½ dl room, peper en zout.
Strudel met appel.
Gepaneerde schartongfilets met panko en venkelzaad.
Ingrediënten voor 2 personen : Filets van 2 schartongen, 4 slp bloem, 1 ei, 4 slp panko, 1 klp venkelzaad.
Zalm met paprika , lente-ui en roomkaas.
Ingrediënten 2 pers: 350 gr zalm, 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika, 1 bos lente-ui, 200 gr roomkaas, 4 à 5 blaadjes salie, 1 dl witte wijn, 3 dl kookvocht, peper, zout, 180 gr spirelli, olijfolie.
Soezenaardappelen in het Frans : pommes dauphine
Ingrediënten voor 4 personen : 375 gr geschilde aardappelen, zout, peper, nootmuskaat, 60 gr boter, 60 gr bloem, 2 eieren, 125 ml water.
Bloemkoolcurry met parelcouscous.
Gevulde appels met speculaasboter.
Ingrediënten voor 4 stuks : 4 appelen, 50 gr speculaas, 35 gr rozijnen, 100 gr zachte boter, 2 takjes rozemarijn.
Varkenstong en tomatensaus met champignons en augurken.
Croque monsieur met brie en appel.
Ingrediënten voor 2 personen : 4 sneden toastbrood, 1 kleine appel, 125 gr brie, tijm, Luikse siroop, olijfolie.
Filet pur met ganzenleverpastei en beukenzwammen.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 filet pur van 160 gr, 2 sneetjes ganzenleverpastei van 30 gr, 40 gr boter, 3 dl kalfsfond, 1dl rode wijn, 2 slp cognac, 1 sjalot, tijm, laurier, 250gr beukenzwammen, 3 stronken witloof.
vrijdag 10 december 2021
Perentaart met amandelen.
Ingrediënten : 1 kant en klaar kruimeldeeg, 80 gr room, 1 ei, 1 dooier, 3 slp suiker, 4 peren, 2 slp amandelschilfers.
Kalfstong met mosterdroomsaus.
Gegratineerde aardappelen met spruiten.
Spaghetti met paprika, ham en ricotta.
Ingrediënten voor 2 personen : 225 gr volkoren spaghetti, ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika, 1 teentje look, 125 gr champignons, 300 gr gekookte ham, 250 gr ricotta, 1 klp citroen zeste, 1 slp citroensap, peper, zout, basilicum, olijfolie, geraspte parmezaan.
Witte pens met witloofsla en gebakken aardappelen.
Ingrediënten voor 2 personen : 300 gr witte pens, 100 gr gerookt spek, 1 kleine appel, 3 stronken witloof, 2 sneden belegen Brugge kaas, 1 slp citroensap, 2 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, 1 slp ciderazijn, enkele blaadjes basilicum.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...