vrijdag 10 december 2021

Perentaart met amandelen.

Ingrediënten : 1 kant en klaar kruimeldeeg, 80 gr room, 1 ei, 1 dooier, 3 slp suiker, 4 peren, 2 slp amandelschilfers.



1) Het deeg op het bakpapier in een bakvorm schikken en 12 minuten voorbakken op 180°.
2) Oven voorverwarmen op 180°.
3) De peren schillen en in grote stukken snijden. 10 minuten laten zacht koken in suikersiroop. De peren uit de siroop halen en laten uitlekken.



4) Het ei, de dooier, de room en de suiker goed opkloppen.
5) De peren mooi schikken op de taart. Het eimengsel over de peren gieten. De amandelen er over strooien.
6) De taart gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.