dinsdag 14 december 2021

Bosduif met blauwe bessen en pruimencompote.

Ingrediënten : 2 bosduiven, 6 sneetjes lardo of gerookt spek, 1 sjalot, 1 wortel, klontje boter, 1 teentje look, 1 dl rode wijn, scheutje cognac, 4 dl wildfond of bruine fond, tijm, laurier, kruidnagel, 1 handvol blauwe bessen, peper, zout.



1. De oven verwarmen op 145°
2. De sjalot en look pellen en fijnsnipperen.
3. De wortel schillen en in blokjes snijden.
4. Boter warmen en de bosduiven aan alle kanten bruin bakken in een gietijzer pot. Kruiden met peper en zout.



5. De duiven uit de pot nemen en in dezelfde pot de sjalot, look en wortel fruiten. Tijm, laurier en kruidnagel toevoegen.
6. De bosduiven terug in de pot doen, flamberen met de cognac, blussen met de fond en rode wijn bijgieten. Aan de kook brengen.
7. Met deksel 1u30 min a 2 uur in de oven plaatsen.
8. Uit de oven nemen. Filets en billen verwijderen van de karkas en warm houden.
9. De jus door een zeef gieten en op het vuur eventjes laten inkoken. Indien gewenst indikken met beurre manié. (de ½ boter en de ½ bloem samen blenderen. Een rolletje van maken en/ bewaren in aluminiumfolie)
10. De blauwe bessen een paar minuten opwarmen in de saus.
11. Op een bord schikt men de filets met de billetjes. Wat saus met blauwe bessen en pruimencompote erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.