dinsdag 14 december 2021

Gevulde kippenfilet met boschampignons.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippenfilet, 50 gr roomkaas, 10 salieblaadjes, 2 sneden rauwe ham, 300 gr boschampignons, scheutje madeira, 1 teentje look, 1 klp citroensap, peper, zout, boter, 2 dl bruine fond.



1. De ham in fijne reepjes snijden.
2. De salie fijn snijden.
3. De roomkaas mengen met de ham en de salie. Kruiden met peper en zout.



4. De kippenfilets overlangs open snijden tot op ½ cm. Open vouwen en opvullen met de roomkaas. De kippenfilets dichtvouwen en opbinden en kruiden met peper en zout.
5. Oven verwarmen tot 170°.
6. Klontje boter warmen en de kippenfilet aan beide kanten bruin bakken. Ze in een ovenvaste ingeboterde ovenschotel schikken en 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.



7. De boschampignons borstelen.
8. De look pellen en fijn snipperen.
9. Klontje boter warmen en de boschampignons bakken met de look. Besprenkelen met het citroensap. Blussen met de madeira en de bruine fond. Kruiden met peper en zout. Men kan de saus dikken met een beetje beurre manié.
10. De kippenfilet uit de oven nemen en schuin in 2 snijden. Op een bord schikken en garneren met de boschampignonsaus.
Lekker met krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.