zondag 12 december 2021

Soezenaardappelen in het Frans : pommes dauphine

Ingrediënten voor 4 personen : 375 gr geschilde aardappelen, zout, peper, nootmuskaat, 60 gr boter, 60 gr bloem, 2 eieren, 125 ml water.



• De aardappelen koken en pureren, geen melk toevoegen enkel kruiden met peper en zout.
• De boter in het water laten smelten, peper, zout en nootmuskaat bijvoegen.


• Bloem in 1 keer bijvoegen.
• Met een houten lepel roeren en een bol vormen, wanneer de bloem en de vloeistof goed vermengd zijn en men een mooie bol heeft(zie foto), van het vuur nemen. Het deeg is nu klaar om de eieren bij te doen.


• Men voegt ei per ei bij. Telkens na 1 ei goed roeren tot het deeg het ei volledig opgenomen heeft.



• Daarna de puree bijvoegen en goed mengen
•Met behulp van een ijsroom lepel bolletjes vormen en ongeveer 8 à 10 minuten bakken op 170° naargelang de grootte van de soezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.