zondag 12 december 2021

Preiroomsoep met hammousse en gefrituurde preisnippers.

Ingrediënten : 4 stengels prei, 1 aardappel, 1 ui, 1 dl room, 2 lt groentenbouillon, 1 klontje boter, 4 sneetjes gekookte ham, ½ dl room, peper en zout.



1. De prei van de buitenste bladeren ontdoen. In de lengte in 2 snijden en wassen. 1 spreistengel in fijne julienne snijden van 4 cm. Frituurolie verwarmen tot 150° en de julienne frituren.
2. De overige prei in stukken snijden.



3. De ui pellen en in stukken snijden.
4. De aardappel schillen en in stukken snijden.
5. Klontje boter smelten en de groenten fruiten zonder kleuren. Bouillon bijgieten en 25 minuten laten koken. Mixen en 1 dl room bijvoegen. Bijkruiden met peper en zout.
6. De ham blenderen tot puree, ½ dl room bijvoegen en nog heel kort blenderen.
7. In een diep bord de soep gieten. Met de hammousse een quenelle maken en dit in het midden van het bord leggen. Gefrituurde prei er op schikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.