Ingrediënten voor 2 pers. : 180 spirelli (of andere korte pasta), 1 courgette, 1 rode paprika,
sap van ½ limoen, 3 takjes oregano, 3 takjes tijm, 1 teentje look, 200 gr halloumi, 3 slp Griekse yoghurt, 1 slp olijfolie, peper, zout, 125 gr gerookte spekreepjes, 125 gr Griekse roomkaas.
2. Courgette spoelen, zaadjes uithalen en in halve boogjes snijden.
3. De paprika schillen, zaadjes uithalen en in fijne reepjes snijden.
4. De yoghurt mengen met het limoensap, peper en zout.
6. De look pellen en fijn snipperen. Olijfolie warmen en de courgette, de paprika en de look aanbakken. Tijm, oregano en spekreepjes bijvoegen. Wanneer het spek mooi gekorst is, de pasta en de Griekse roomkaas onder roeren. Wanneer de Griekse roomkaas mooi versmolten is met de pasta de yoghurt bijvoegen en mooi mengen. Indien nodig wat van het pasta kookvocht bijgieten.
7. De halloumi versnijden in plakken van ongeveer 1 cm. De plakken halloumi bakken of grillen in olijfolie.
8. De halloumi schikken op de pasta en garneren met enkele overgebleven oregano blaadjes.