Voor de saus : 1 kleine courgette, 1 gegrilde rode paprika, 1 ui, 1 blik 400 gr tomatenstukjes, 2 slp tomatenpuree, 1 teentje look, rasp en sap van ½ citroen, 2 takjes verse salie, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, olijfolie, zout, peper.
2) Pel en hak de look fijn.
3) Meng het gehakt met de courgette, look, ei, paneermeel, parmezaan, geritste tijm, zout en peper.
6) Snij de paprika in reepjes.
7) Pel en snij de ui in ringen.
8) Pel en hak de look fijn.
9) Maak een tuiltje met salie, tijm en laurier.
10) Doe wat olijfolie in een sauteerpan en bak de courgette, paprika, ui en look kort aan in olijfolie. Doe het kruidentuiltje erbij, alsook de tomatenpuree. Eventjes meebakken en het blik tomatenblokjes bijdoen en 2 dl water. Breng op smaak met de rasp en citroensap en peper en zout. Laat 10 minuten sudderen.
11) Verwarm de oven op 180°.
12) Leg de gehaktballetjes bij de saus en besprenkel met een beetje olijfolie.
13) Plaats de sauteerpan 25 minuten in de oven.
14) Werk af met basilicumblaadjes en dien op met pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten