maandag 18 augustus 2025

Gevuld kalfsgebraad met zongedroogde tomaten, champignons en gruyère kaas.

Ingrediënten voor 3 a 4 pers. : 400 gr kalfsgebraad, 12 dunne sneetjes gerookt spek, 3 sneetjes gruyère, 100 gr champignons, 50 gr zongedroogde tomaten, 1 teentje look, 1 klp geritste tijm, 3 slp olijfolie, peper, zout.

1. De oven verwarmen op 180°.
2. Het gepelde lookteentje, de tijm, de tomaten, de champignons, peper en zout met 1 slp olijfolie mixen in de blender.
3. Het vlees in plakken van 1 cm snijden.
4. Tussen iedere plak vlees een mooie laag champignon mengsel, een sneetje spek en een sneetje kaas leggen. Het vlees terug samenstellen.
5. Op de werkplank legt men een 6 tal sneetjes spek dakpansgewijs op mekaar en legt daarop
het stuk vlees met vulsel. Men omwikkeld het met het spek. Samenbinden met keukentouw.
6. Olijfolie warmen en daarin het vlees aan alle kanten dichtschroeien en verder bakken gedurende 20 minuten
in de oven.
Lekker met grote gebakken champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.