Recept mousseline
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
zaterdag 9 april 2022
Kippenfilet met asperges en kruiden mousselinesaus.
donderdag 7 april 2022
Gebakken kabeljauw met dille mayonaise en tomaten.
Ingrediënten 2 pers. : 2 kabeljauwhaasjes van 175 gr, 2 slp mayonaise, 1 klp gehakte dille, 1 klp mosterd, 4 tomaten, zout, peper, Provençaalse kruiden, olijfolie, citroensap, krielaardappelen.
Varkens Côte à l’os Breydel met spinaziestoemp.
Ingrediënten 2 pers. : 2 varken Côte à l’os Breydel, 500 gr bloemige aardappelen, 300 gr spinazie, 1 teentje look, klontje boter, peper, zout, nootmuskaat, 2,5 dl groentenbouillon, 1 klp mosterd, olijfolie.
woensdag 6 april 2022
Gebakken pladijs, witloofsla, gefrituurde uiringen en tartaarsaus.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 pladijzen, 1 grote ui, 35 gr bloem, 35 gr maïzena, 1 ei, 80 ml water, chapelure, 3 slp mayonaise, 2 slp gemengde gehakte kruiden (bvb dragon, bieslook, peterselie), 1 sjalot, 1klp kappertjes, 4 augurken, ½ klp worscestersaus, 4 witloof, 1 blik 400 gr witte bonen.
maandag 4 april 2022
Vleesbrood van kippengehakt met appel en oregano.
Ingrediënten : 1 kg kippengehakt, 2 eieren, 1 slp fijn gesneden oregano, 1 appel, kippenkruiden, peper, 10 sneetjes gerookt spek.
zondag 3 april 2022
Terrine van asperges op Vlaamse wijze.
Ingrediënten voor 8 personen : 15 Duinasperges, 6 sneden gekookte ham, 8 eieren, 1 bundel peterselie, 6 dl aspergensap, 12 blaadjes gelatine.
Roggebrood met rozijnen.
Ingrediënten 4 kleine broden : 400 gr roggemeel, 500 gr volkoren tarwemeel, 100 gr bloem voor wit brood + 1 slp voor de rozijnen, 17 gr zout, 625 gr spuitwater, 2 slp olijfolie, 38 gr gist, 350 gr rozijnen.
vrijdag 1 april 2022
Lamskotelet met gesmoord witloof.
Ingrediënten 2 pers. : 3 à 5 lamskoteletten p.p., 6 stronken witloof, 1 sinaasappel, klontje boter, sinaasappelsuiker, 4 takjes citroentijm, 1 slp pijnboompitten, gemberpoeder, zout, peper.
donderdag 31 maart 2022
Kalfsgebraad met brie, spek en salie,
Ingrediënten : 400 gr kalfsgebraad, stukje brie, enkele sneetjes gerookt spek, enkele blaadjes salie, klontje boter, zout, peper, 1 sjalot, 1 dl bouillon, 1 dl room.
maandag 28 maart 2022
Kippen Blinde vinken met groene boontjes.
Ingrediënten : 2 à 3 Kippen Blinde vinken, klontje boter, 400 gr groene boontjes, 2 wortelen, 2,5 dl blond bier, 4 sjalotten, 1 teentje look, 1 dl water, tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout.
Ham, prei en mozzarella schotel.
Ingrediënten : 300 gr gekookte ham, 400 gr prei, 5 dl Bechamel sausbechamelsaus, 180 gr rijst, 1 bol mozzarella kaas.
Bechamelsaus
Ingrediënten : 40 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl melk, zout, peper, nootmuskaat, citroensap.
Boter warmen zonder kleuren.
Bloem in 1 keer bijdoen en goed mengen. Laten bakken gedurende enkele seconden.
In 3 a 4 keer de melk bijgieten al roerend en aan de kook brengen. Evedntjes laten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen.
Kruiden met peper, zout, nootmuskaat. Enkele druppels citroensap onder kloppen.
donderdag 24 maart 2022
Varkensribbetjes met wedges
Ingrediënten : 1,2 kg varkensribben, 400 gr vastkokende aardappelen, enkele takjes tijm, rozemarijn en salie, 1 teentje look, grof zout, gerookte paprikapoeder, olijfolie.
Varkensribbetjes gemarineerd met Luikse siroop.
Marinade : 50 gr Luikse siroop, 2 slp ketjap manis, 1 slp ketchup, 2 teentjes look, 3 slp olijfolie, 2 slp frambozenazijn, 3 slp sojasaus, cayennepeper, 1 slp Provençaalse kruiden.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...