maandag 4 april 2022

Vleesbrood van kippengehakt met appel en oregano.

Ingrediënten : 1 kg kippengehakt, 2 eieren, 1 slp fijn gesneden oregano, 1 appel, kippenkruiden, peper, 10 sneetjes gerookt spek.


1. De appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden.
2. Het kippengehakt mengen met de eieren, de oregano, de appel, kippenkruiden en peper.




3. Het gerookt spek op vershoudfolie naast mekaar leggen. Daarop het kippengehakt schikken en mooi oprollen. Dit in een terrine vorm leggen.
4. De oven warmen op 180°.






5. De terrine gedurende 50 à 60 minuten in de oven plaatsen. 25 minuten op 180° met stoom, daarna op 170° met stoom gedurende 25 à 35 minuten.
6. Het vleesbrood in dikke plakken versnijden.
Lekker met appelmoes




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.