Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
zaterdag 18 juni 2022
Rijstsalade met gerookte makreel.
vrijdag 17 juni 2022
Cocktail Hugo
donderdag 16 juni 2022
Kippenfilet met erwtjes en kokosmelk
Ingrediënten 2 pers. : 375 gr kippenfilet, korianderblaadjes, sap van 1 limoen, 1 slp sojasaus, 250 gr erwtjes, 1 sjalot, 1 blik kokosmelk, 1 teentje look, 1 klp gemberpoeder, 1 klp korianderpoeder, 1 klp kurkuma, 1 klp gele mango curry, olijfolie, peper.
woensdag 15 juni 2022
Frambozencake met witte chocolade.
Ingrediënten : 240 gr witte chocolade, 40 gr malse boter, 75 gr yoghurt, 4 eieren, 500 gr bloem type 00 of patisseriebloem, 100 gr maïzena, 7 gr bakpoeder, 225 gr frambozen, klontje boter.
maandag 13 juni 2022
Pide brood met oregano (Turks brood).
Ingrediënten : 500 gr bloem voor wit brood, 15 gr gist, 10 gr suiker, 8 gr zout, 60 gr zonnebloemolie, 3 dl lauw water (27°),1 ei, oregano.
4. Het deeg op het werkvlak storten en een bol vormen. De kom inwrijven met een beetje olie, de bol in de kom doen er 45 minuten laten rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Wie een stoomoven heeft kan de rijsstand van de oven gebruiken.
zondag 12 juni 2022
Vitello Tonnato.
Garnering : rucola, kappertjes, hardgekookt ei, kerstomaat, olijfolie.
Voor de tonijnsaus : 200 gr tonijn in eigen nat, 2 slp mayonaise, 4 anjovisfilets, 2 klp kappertjes, 2 slp bouillon
zaterdag 11 juni 2022
Triffle van Griekse yoghurt, aardbeien en amaretti koekjes.
Ingrediënten : 500 gr Griekse yoghurt, 250 gr aardbeien, 1 handvol amaretti koekjes, 3 takjes munt, 2 dl vlierbloesemsiroop.
vrijdag 10 juni 2022
Vlierbloesemsiroop
Ingrediënten : een grote hoeveelheid vlierbloesemschermen, 3 à 4 bio citroenen volgens de grootte van de citroenen, water, suiker.
donderdag 9 juni 2022
Havermoutmuffins met aardbeien en appel.
Ingrediënten voor 12 stuks : 200 gr aardbeien, 2 appels, 2 slp honing, 2 eieren, 250 ml melk, 1 klp citroen aroma, 120 gr havermout.
woensdag 8 juni 2022
Vleesbrood met appelen, mousseline van rabarber en appelen.
dinsdag 7 juni 2022
Sint-Jakobsvruchten en scampi met prei en limoensaus.
Ingrediënten : 10 Sint-Jakobsvruchten, 4 scampi, ½ klp korianderzaad, 1 limoen, 2,5 dl room, 1 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 2 dikke preistokken, 180 gr capellini, cayenne peper, zout en verse korianderblaadjes, klontje boter.
maandag 6 juni 2022
Parelcouscous slaatje met gerookt paardenvlees, burrata en saliepesto.
zondag 5 juni 2022
Balletjes van kippengehakt met courgette en puntpaprika.
Ingrediënten 2 pers. : 400 gr kippengehakt,1 courgette, 2 rode puntpaprika’s, 1 rode ui, 1 teentje look, 1 blik kokosmelk, zout, peper, ½ klp gemberpoeder, groene currypoeder, gehaktkruiden, enkele takjes verse koriander, olijfolie, 1 dl kippenbouillon, 175 gr penne.
zaterdag 4 juni 2022
Kip met chorizo en olijven.
Ingrediënten : 1 kip, 2 chorizo sneden (ongeveer 1 cm), 2 rode uien, 6 tomaten, 12 tal groene olijven, zout, peper, gerookte paprika, oregano, olijfolie, 1 dl witte wijn, basilicumblaadjes.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...