maandag 13 juni 2022

Pide brood met oregano (Turks brood).

Ingrediënten : 500 gr bloem voor wit brood, 15 gr gist, 10 gr suiker, 8 gr zout, 60 gr zonnebloemolie, 3 dl lauw water (27°),1 ei, oregano.


1. Gist in de mengkom van de robot doen en mengen met het water. De suiker en de olie erbij gieten en mengen.
2. Al mengend beetje bij beetje de gezeefde bloem erbij doen.
3. 10 minuten kneden.


4. Het deeg op het werkvlak storten en een bol vormen. De kom inwrijven met een beetje olie, de bol in de kom doen er 45 minuten laten rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Wie een stoomoven heeft kan de rijsstand van de oven gebruiken.


5. Het deeg op bakpapier met de hand platduwen. Een vierkante vorm maken van ongeveer 3,5 cm hoogte. Daarvoor kan men de deegrol gebruiken. 30 minuten laten rijzen.
6. Oven verwarmen op 210° stand hetelucht.

7. Klop het ei los en met behulp van een borsteltje het brood inwrijven. Strooi er oregano over.
8. Met behulp van de vingers een rand maken door diep in het deeg te drukken op 2,5 cm van de boord. Doe dit rondom. Maak op dezelfde manier een raster in het brood. Vooral goed aandrukken met de vingers.


9. 10 minuten bakken op 210° en 10 minuten op 185° hetelucht oven.
10. Op een rooster met doek laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.