woensdag 15 juni 2022

Frambozencake met witte chocolade.

Ingrediënten : 240 gr witte chocolade, 40 gr malse boter, 75 gr yoghurt, 4 eieren, 500 gr bloem type 00 of patisseriebloem, 100 gr maïzena, 7 gr bakpoeder, 225 gr frambozen, klontje boter.



1. Oven verwarmen op 160° hetelucht.
2. Bloem, bakpoeder en de maïzena tezamen zeven.
3. Chocolade smelten en mengen met de malse boter. Lichtjes laten afkoelen.







4. Eieren kloppen tot ze lichtgeel zien en mengen met de chocolade en de yoghurt.
5. Bloem in 1 keer bijdoen en onder spatelen.
6. Vorm met boter inwrijven en bebloemen.




7. Beslag per laagjes in de vorm doen en telkens frambozen in het deeg duwen.
8. Gedurende 45 à 50 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.