Ingrediënten voor 8 personen : springvorm van diameter 20cm of een ring zonder bode),125 gr mascarpone, 125 gr yoghurt, 100 gr suiker, 125 gr room, ½ citroen, 1 vanillestok, 220 gr speculoos, 2 eieren, 4 eigelen, 100 gr boter.
2) Maal de koekjes fijn en vermeng met de gesmolten boter.
3) Wrijf de taartvorm in met bakolie of met gesmolten boter. Bedek de bodem van de taartvorm met het koekjesmengsel. Heel goed aandrukken. Zet dit in de frigo.
4) De oven voorverwarmen op 120°.
5) De eieren en de dooiers met de suiker goed schuimig kloppen samen met het merg van de vanillestok.
6) De room opkloppen en zachtjes vermengen met de yoghurt en de mascarpone.
7) De ½ citroen goed wassen en de schil raspen, enkel het gele gedeelte, dan de ½ citroen persen en het sap zeven. Het sap en de citroenzeste onder het roommengsel roeren en dit dan zachtjes bij de eieren spatelen.
8) De taartbodem uit de frigo nemen en het beslag er voorzichtig op doen.
9) Gedurende 1 uur en 15 minuten in de oven plaatsen.
10) De taart uit de oven nemen en volledig laten afkoelen, liefst een 2 tal uren voor men die uit de vorm neemt.
11) Opdienen met fruitcoulis of een beetje gesmolten chocolade.