zondag 12 februari 2023

Perencake met speculoos en veenbessen

Ingrediënten : 4 conference peren, 4 eieren, 75 gr gedroogde veenbessen, 250 gr zelfrijzende bloem, 8 gr bakpoeder, 220 gr suiker, 250 gr boter, 1 vanillestok, 15 à 20 speculooskoekjes
Rechthoekige bakvorm van 24 X 24 cm

1. De peren schillen en in kleine blokjes snijden.
2. De boter heel mals maken.



3. De speculoos koekjes verkruimelen.
4. Oven voorverwarmen op 175°.


5. De eieren met de suiker kloppen tot een ruban (witte schuimige massa), Nu de bloem, de bakpoeder, het vanillemerg en de boter beetje bij beetje bijvoegen en met de K-of menghaak mengen. Nu de veenbessen, de speculoos en de peren bijvoegen en onder het deeg spatelen.

6. De vorm met boter of bakspray invetten en met bloem bestrooien. Het deeg in de vorm doen en 45 à 55 minuten in de oven plaatsen. Nazien met een houten prikker of de cake gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.