donderdag 16 februari 2023

Gegrilde lamskoteletten met chimichurri saus.

Ingrediënten : 8 lamskoteletten
Voor de chimichurri saus : 1 kleine sjalot, 1 teentje look, 2 slp gehakte peterselie, 1,5 dl olijfolie, ½ klp gedroogde oregano, ½ klp citroenzeste, 2 slp wijnazijn (rood of wit), ½ slp citroensap, van elk 1 mespunt : tijm, gerookte paprika en komijn, snuifje chilipeper, zout en cayennepeper.

1. Chimichurri saus : de sjalot en de look pellen en fijnsnipperen. Alle ingrediënten voor de saus mengen.
2. De lamskoteletten inwrijven met de chimichurri en minimum 1 uur in de frigo laten marineren.
3. De rest van de saus in een potje doen en in de frigo bewaren.
4. De grill goed opwarmen. De overtollige marinade van de koteletjes wrijven en quadrilleren (ruitgewijs bakken) op de grill.
5. Op een bord schikken en een klein beetje saus op ieder kotelet doen.
Lekker met witloofsla en gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.