dinsdag 14 februari 2023

Bladerdeeghartje met aardbeien.

Ingrediënten voor 2 hartjes : 2 vierkantjes bladerdeeg 10 x 10 cm, aardbeien, 1 dl room, 1 klp poedersuiker, 2 druppels rode voedingskleurstof, 1 dooier.
Voor de patissière : ¼ lt melk, 1 dooier, 30 gr suiker, 15 gr vanillepoeder.

1. Voor de patissière : de dooier met de suiker tot een ruban kloppen (wit kloppen), vanillepoeder bijvoegen en goed kloppen. Melk tot aan het kookpunt laten komen en op de ruban gieten. Dit in de pot van de melk gieten en al kloppend op het vuur tot aan het kookpunt laten komen. In een kom doen en afdekken met huishoudfolie. De huishoudfolie goed tegen de patissière aandrukken. Goed laten afkoelen in de koelkast.

2. Oven voorverwarmen op 180°.
3. Met behulp van een vormpje de hartjes uit het bladerdeeg maken. Inwrijven met de losgeklopte dooier. In de oven plaatsen gedurende 20 minuten.
4. De room opkloppen met de suiker en de druppels kleurstof.
5. De hartjes in 2 snijden en opvullen met patissière. Garneren met de room en de aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.