10. Dien de pompoenschotel op met de vis en het slaatje.
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
woensdag 1 december 2021
Gebakken zonnevisfilet met geroosterde pompoen en slaatje.
Tarbotfilet met risotto en rode bietsaus.
Tuinbonensoep
Kalfs dunne lende met girolles en wortelstoemp.
Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kalfs dunne lende, ½ bussel dragon, 2 slp mosterd, 1 dl witte wijn, 250 gr girolles, 2 dl room, wortelstoemp, boter, peper en zout.
4) De girolles borstelen en in een klontje boter bakken. Kruiden met peper en zout. De room en de jus uit de pan bijvoegen en nog 1 à 2 minuten laten zachtjes koken.
Quiche met Chinese kool en Maroilles.
dinsdag 30 november 2021
Tortiglione met broccoli, ham en Passendale kaas.
Ingrediënten : 300 gr gekookte ham, 1 broccoli, 1 prei, 180 gr tortiglione, 40 gr boter, 40 gr patisseriebloem, 160 gr Passendale kaas classic, 4 dl melk, 2 dl kookvocht van de pasta, 1 klp mosterd, nootmuskaat, peper, zout.
Kippenfilet met aardappelen, Breydel spek en broccoli.
Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr kippenfilet, kippenkruiden, 50 gr Breydel spek in reepjes, 1 broccoli, 1 sjalot, olijfolie, 400 gr bloemige aardappelen, 200 gr mascarpone, 20 cl room, snuifje curry, snuifje kurkuma, peper, zout.
Zalm met groene kool (savooie) en kastanjechampignons.
Spruiten hutsepot met worst.
Witloofsalade met veldsla en appel.
maandag 29 november 2021
Broodje met tomaat en mozzarella.
Varkenswangetjes met bier.
Wildpastei en Ganda Ham met witloofsalade.
Zalm met champignonsrisotto.
zondag 28 november 2021
Brusselse wafels
Ingrediënten ongeveer 12 stuks : 300 gr patisserie bloem, 225 gr zelfrijzende bloem, 100 gr maïzena, 35 gr verse gist, 5 dl melk, 5 dl spuitwater, 200 gr boter, 1 vanillestok, 2 dooiers, 4 eiwitten, 1 klp suiker, 1 snuifje zout.
Gegratineerde schotel met zoete aardappel, rapen en wortelen.
Gemarineerde eendenborst met broccoli.
Kabeljauw en ragoût van wintergroenten.
zaterdag 27 november 2021
Pesto van rucola
Ingrediënten : 60 gr rucola, 30 gr pijnboompitten, 50 gr parmezaan, 1 handvol basilicum, 1 dl olijfolie, 1 teentje look, ½ citroen, peper, zout.
Farfalle met rucola pesto, spekjes en zachtgekookt eitje.
Tagliatelle met gerookte zalm , champignons en rode paprika.
Ingrediënten voor 2 pers. : 200 gr tagliatelle, 1 teentje look, 8 sneetjes gerookte zalm, 1 rode paprika, 200 gr champignons, 4 lente-ui, 15 cl zure room, gerookt zout, zwarte peper, 1 slp fijngesneden bieslook, ¼ citroen, olijfolie.
Fazantenfilet met bloedworstcrumble en madeiraus.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten : flinke handvol bieslookbloemetjes, witte wijnazijn, 1 à 2 teentjes look, zwarte peperbollen. 1. Knip de bieslookbloem...
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten voor 2 personen : 1 kabeljauwhaasje van 360 gr in 2 gesneden liefst met vel, 50 gr garnalen, 2 prei, 400 gr aardappelen, tijm,...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...