Ingrediënten : 1 kg tuinbonen (diepvries), 1 ajuin, 1 groene selderstengel, 2 grote aardappelen, 1,750 lt groentenbouillon, 1 prei, 1 teentje look, klontje boter.
Voor de garnituur : fijngesneden sneetjes spek, sneetjes brood, klontje boter, olijfolie, 2 dl room.
1. De ajuin en de look pellen.
2. De selder wassen.
3. De aardappelen schillen en wassen.
4. De buitenste bladeren van de prei verwijderen en het donkerste groen. De prei wassen.
5. Al de groenten grof versnijden.
6. Klontje boter smelten en de groenten fruiten, de tuinbonen bijvoegen en de bouillon bijgieten. De soep 35 minuten zachtjes laten koken.
7. De sneetjes spek in stukjes snijden.
8. De sneden brood in kleine vierkantjes versnijden.
9. Klontje boter smelten en het spek krokant bakken.
10. Olijfolie warmen en het brood bakken tot croutons.
11. De soep heel fijn mixen. Zeven, room bijvoegen.
12. In een diep bord wat soep gieten en garneren met het spek en de croutons
Geen opmerkingen:
Een reactie posten