Ingrediënten 2 pers. : 350 gr zonnevisfilet, 450 gr pompoenblokjes, 10 krieltjes, 100 gr veldsla, 1 appel, 30 gr oud Amsterdam kaas in schilfers, olijfolie, peper, zout, 5 blaadjes salie
Voor de vinaigrette : 3 slp olijfolie, 1 slp water, 1 slp balsamicoazijn, 1 slp Griekse yoghurt.
1. Spoel de krieltjes en kook ze voor ¾ gaar. Giet ze af en snij ze in 2.
2. Warm de oven op 180°.
3. Spoel de salieblaadjes en snipper ze fijn.
4. Doe de pompoenblokjes, krieltjes, salie, peper en zout in een ovenschotel. Neem een grote schotel zodat de pompoen niet op mekaar ligt. Doe de schotel 15 à 18 minuten in de oven.
5. Doe al de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en roer dit goed op.
6. Spoel de veldsla en zwier ze droog.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in fijne reepjes. Besprenkel met wat citroen om het verkleuren tegen te gaan.
8. Meng de veldsla met de appel en de vinaigrette. Garneer met de kaasschilfers.
9. Kruid de zonnevisfilets met peper en zout. Bak ze in olijfolie en leg ze boven de geroosterde pompoen.
10. Dien de pompoenschotel op met de vis en het slaatje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten