Ingrediënten vorm diameter 26 cm :
De peren schillen. In de lengte in 2 snijden en klokhuis verwijderen.
De witte wijn opwarmen met de rietsuiker, saffraan, steranijs. De peren bijvoegen en water bijgieten tot de peren onder staan. Zachtjes verder laten koken tot de peren gaar zijn. De peren laten afkoelen in het sap. Men kan dit de avond voordien doen.
De bloem mengen met de boter. De suiker, het ei en het zout erbij doen en goed kneden. Men kan dit in een keukenrobot doen.
Een bol vormen van het deeg en minimum 1 uur in de koelkast laten rusten. Men kan dit ook gerust de dag voordien doen.
De oven verwarmen op 180°.
Het deeg tussen 2 bladen bakpapier uitrollen. In de bakvorm doen en blind bakken gedurende 16 minuten. Uit de oven nemen, bovenste bakpapier verwijderen en laten afkoelen.
De appareil maken : de eieren, dooiers, room en suiker goed mengen.
De uitgelekte peren op de taart schikken. Het eimengsel er over gieten en bestrooien met de amandelschilfers.
De taart gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen op 170°.
Uit de vorm nemen en laten afkoelen.