zaterdag 29 januari 2022

Kippenfilet met pasta, tomaten en kruidenkaas.

Ingrediënten : 350 gr kippenfilet, 200 gr korte pasta, 100 gr kruidenkaas, 200 gr champignons, 4 lente-ui, 3 tomaten, 1 teentje look, 75 cl room, 1 dl kippenbouillon, enkele schilfers parmezaan, olijfolie, 10 tal blaadjes basilicum, zout, peper.

  1. De champignons borstelen en en in stukjes snijden.

  2. De tomaten monderen, pellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in niet te kleine stukken snijden.

  3. De lente ui spoelen en in fijne ringen snijden.

  4. De kippenfilet in grove stukken snijden.

  5. De look pellen en fijn snipperen.

  6. De pasta koken zoals vermeld op de verpakking.


  7. Olijfolie warmen in een sauteerpan en de kippenblokjes aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Uit de pan nemen en in dezelfde pan nog een scheutje olijfolie doen en de look, lente-ui en champignons bakken. Blussen met de bouillon en de kruidenkaas er onder roeren.

  8. De kippenblokjes er bij voegen alsook de tomaten en de room. De saus aan de kook brengen en de pasta bijvoegen. Alles goed opwarmen en bijkruiden met peper en zout.

  9. Garneren met de parmezaanschilfers en de basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.