Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr gemengd gehakt, 250 gr champignons, 600 gr raapjes, 500 gr aardappelen, 2 preien, 1 ui, 120 gr boter, 3 slp panko, 2 slp tomatenpuree, 2 slp olijfolie, 3 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout.
1) De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
2) De raapjes schillen en in blokjes snijden van ½ cm.
3) De ui pellen en fijn snipperen.
4) De aardappelen schillen, in grote stukken snijden en koken.
5) De olijfolie verwarmen en de ui glazig stoven. Gehakt bijvoegen, verder laten stoven en het gehakt losroeren. Tomatenpuree bijvoegen en al roerend laten meebakken.
6) De prei bijvoegen alsook de champignons. Kruiden met tijm, laurier, peper en zout. Een scheutje water bijvoegen en 20 minuten laten sudderen op een laag vuur.
7) 40 gr boter smelten en de raapjes bijvoegen. De raapjes 15 minuten laten zacht stoven tot ze zacht zijn. Indien nodig beetje water bijvoegen. Kruiden met peper en zout.
8)De oven voorverwarmen op 180°. Een ovenvaste schotel inboteren.
9) Aardappelen afgieten. Pureren, 40 gr boter bijvoegen alsook de raapjes. Goed mengen. Indien nodig bijkruiden.
10) Het gehakt in de ovenschaal doen en bestrijken met de puree. Strooi er de panko over en leg er de rest van de boter in klontjes op. Ongeveer 25 minuten in de oven plaatsen. Indien nodig nog 2 minuten onder de grill.