woensdag 2 maart 2022

Varkensblanquette met knolselder en wortelen.

Ingrediënten : 400 gr varkensstoverij, klontje boter, ½ knolselder, 3 wortelen, 2 sjalotten, 4 dl groentenbouillon, 1 dl lichte room, laurier, tijm, rozemarijn, peterseliestengels, peper, zout.


   1. Spel de knolselder, schil en snij in blokjes.
    2. Schil de wortelen en snij in blokjes.
    3. Pel de sjalotten en snipper fijn.
    4. Maak een kruidentuiltje  met laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestengels.
    5. Kruid het vlees met peper en zout.  



    6. Smelt in een gietijzeren pot klontje boter en bak het vlees aan alle kanten bruin.  Voeg de sjalot toe en laat even meekleuren.
    7. Warm de oven op 140°.
    8. Giet de bouillon bij het vlees en voeg het kruidentuiltje toe.  Breng aan de kook.
    9. Plaats de pot met deksel gedurende 1 uur in de oven.  Voeg na 20 minuten de knolselder en wortelen toe.
    10. Na 1 uur sudderen de pot uit de oven halen.  Kruidentuiltje verwijderen en room toevoegen. Dit 5 minuten zonder deksel zachtjes laten koken.  Indien gewenst kan men de saus indikken met beurre manié.

Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.