woensdag 2 maart 2022

Gerookte zalm met kruidenkaas en komkommer.

Ingrediënten voor 4 personen : 300 gr gesneden gerookte zalm, 175 gr kruidenkaas, 1 komkommer, ½ bussel postelein, ½ bussel bladpeterselie, 1 citroen, 1 groene appel.

1) De komkommer schillen en 12 dikke plakken snijden. De rest van de komkommer zonder de zaden in heel kleine blokjes snijden.
2) De appel schillen en in heel kleine blokjes snijden. Besprenkelen met citroen.

3) De bladpeterselie heel fijn snijden.
4) De kruidenkaas mengen met 1 slp komkommerblokjes en1 slp appelblokjes, en 1 slp bladpeterselie.
5) De sneetjes gerookte zalm op een filmfolie goed naast mekaar leggen, zelfs 2 mm overlappen. De kruidenkaas met behulp van een spuitzak op de zalm spuiten en mooie rolletjes maken door middel van de filmfolie . Goed aansluiten en de rolletjes aan de 2 uiteinden goed opspannen. Een paar uur in de frigo leggen.
6) Op een bord 3 plakken komkommer leggen. De rolletjes zalm versnijden en op ieder komkommer plakje een rolletje zalm leggen.
7) Garneren met postelein .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.