Ingrediënten voor 2 personen : 250 gr farfalle, 150 gr erwtjes,1 dl witte wijn, 1 dl water, 1 courgette, 12 scampi, 1dl room, 1 slp olijfolie.
1) De farfalle koken zoals vermeld op de verpakking, afgieten en wat kookvocht bijhouden.
2) De courgette in spaghetti snijden.
3) De scampi pellen, darmkanaal uithalen en op keukenpapier droogdeppen. De pel 5 minuten laten koken met de wijn en het water. Kruiden met peper en zout. Afgieten en het vocht opvangen.
4) De olijfolie verwarmen en de courgette 5 minuten laten sudderen, de erwtjes bijvoegen, het vocht van de scampi schalen en de room en de gekookte farfalle bijdoen. Kruiden met peper en zout. 5 minuten goed laten doorkoken. Indien nodig nog wat kookvocht bijdoen van de farfalle.
5) Ondertussen de scampi bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
6) Opdienen in diep bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten