Ingrediënten voor 4pers. : 750 gr geschilde aardappelen, ½ witte kool, 50 gr boter, peper, zout, nootmuskaat, 80 gr gemalen emmentaler, 20 cl zure room, 1 slp paneermeel.
1) De geschilde aardappelen in stukken snijden, koken, afgieten, stampen. De boter, zout en peper er onder mengen.
2) De ½ witte kool in fijne reepjes snijden, wassen, gaar koken in gezouten water. Afgieten en mengen met de aardappelen.
3) Oven voorverwarmen op 180°.
4) De aardappelen en de witte kool mengen met de parmezaan, de zure room. Kruiden met noot muskaat en indien nodig bijkruiden met peper en zout.
5) De stoemp in een geboterde schotel doen. Paneermeel over strooien en afwerken met blokjes boter.
6) De stoemp 10 minuten in de oven plaatsen en indien nodig 1à 2 minuten onder de grill.
Lekker met gebakken witloof en een stukje gebraden vlees of worst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten