dinsdag 19 april 2022

Zalm met witte duinasperges in een kokoskruidensaus.

Ingrediënten : 2 zalmhaasjes van 175 gr, 8 witte duin asperges, 1 sjalot, 1 slp gehakt dragon,1 slp gehakte kervel, wat extra kruiden om af te werken, 4 dl kokosroom, olijfolie, peper, zout. 1,5 dl groentebouillon.

1. Spoel de asperges. Schil en verwijder de harde onderkant. Snij in stukken van 4 à 5 cm.
2. Pel en snipper de sjalot.
3. Verhit wat olijfolie, voeg de sjalot toe en stoof eventjes glazig. Doe er de asperges bij en laat ongeveer 3 minuten stoven op laag vuur. Indien nodig beetje van de bouillon bijdoen. Neem de aspergepunten uit de pot en hou apart.


4. Giet de kokosroom en de bouillon bij de asperges. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg de dragon en kervel toe en meng.
5. Kleur de zalm in de olijfolie aan beide kanten. Kruid met peper en zout. En laat nog 2 a 3 minuten aan beide kanten bakken. De binnenkant mag nog lichtjes glazig zijn.
6. In een diep bord wat saus doen. In het midden een zalmhaasje. Rond de zalm wat aspergestukjes schikken en op de zalm enkele aspergepunten. Garneren met wat kervelpluksels en dragonblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.