zaterdag 28 oktober 2023

Fazantenfilet met gevogelte mousseline, groene kool en tartufata saus.

Ingrediënten voor 4 personen : 425 gr fazantenfilet, 150 gr kippenwit, ½ rode paprika, 20 gr geraspte parmezaan, 1 dl room, 1 eiwit, 1 klp tartufata, ½ klp maïzena, peper, zout, klontje boter, ¼ groene kool, 1 dl room, peper en zout, klontje boter.
Saus : 3 dl kippenbouillon, 3 dl room, 1 klp tartufata, peper, zout.

1) De paprika schillen, in fijne blokjes snijden en in kokend water 4 minuten blancheren.
2) Het eiwit loskloppen. Het kippenwit in de blender mixen met eiwit, peper en zout. Uit de blender nemen en in een kom doen. Room, geraspte parmezaan, tartufata, maïzena en paprikastukjes onder roeren.
3) De fazantenfilets tussen 2 vershoudfolies plat kloppen. Kruiden met peper en zout. De helft van de filets op een vershoudfolie leggen en bedekken met de kippenmousseline, daarop de andere helft van de fazantenfilets leggen en door behulp van de vershoudfolie er een mooie rol van maken. Goed aansluiten. Nog een 2de laag vershoudfolie rond de fazantenrol doen en strak aanspannen. Gedurende 25 à 30 minuten stomen. Laten afkoelen.
4) Oven opwarmen tot 140°.
5) De folie wegnemen van de fazantenrol. De fazantenrol droogdeppen. Boter smelten in een anti kleefpan en voorzichtig de rol aanbakken. Opwarmen in de oven gedurende 10 minuten. De rol versnijden in dikke plakken;
6) De groene kool in fijne repen snijden en in kokend zoutwater gedurende 10 à 12 minuten garen. Afgieten en met koud water spoelen. Klontje boter smelten en de groene kool lichtjes aanstoven met de room. Kruiden met peper en zout.
7) Voor de saus de kippenbouillon en de room inkoken. De tartufata bijvoegen. Kruiden met peper en room.
8) In het midden van het bord een laagje groene kool schikken. Daarop een stukje gevulde fazantenfilet. Beetje saus rond lepelen.
9) Lekker met amandelkroketten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.