zaterdag 4 december 2021

Gehaktbroodje met Breydel spek en Passendale kaas.

Ingrediënten : 3 à 4 pers. : 400 gr gehakt, 150 gr Breydel spek in blok, 150 gr Passendale kaas in een blok, 1 ei, paneermeel, peper, zout, boter, 1 takje rozemarijn, 2 sjalotten.



1. Het zwoerd van het spek verwijderen en in blokjes snijden.
2. De kaas in blokjes snijden.
3. De rozemarijn spoelen, blaadjes afritsen en fijn snijden.
4. De sjalot pellen en in fijne reepjes snijden.



5. Een ovenschotel inwrijven met boter.
6. Oven verwarmen op 170°.
7. Het gehakt mengen met het ei, de paneelmeel, spek, kaas en rozemarijn. Bijkruiden met peper en zout.
8. Een broodje vormen met het gehakt en in de ovenschotel leggen. Een paar klontjes boter op het gehakt leggen. De sjalotjes rond het gehakt leggen.



9. Gedurende 45 à 50 minuten in de oven plaatsen.
10. Uit de oven halen en dikke plakken snijden. Garneren met enkele gebruinde sjalotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.