vrijdag 25 februari 2022

Madeleine koekjes met chocolade.

 Ingrediënten : 135 gr gesmolten koude boter, 3 eieren, 100 gr suiker, 150 gr bloem, 7 gr bakpoeder, 1 klp vanille-extract, 75 gr chocolade.


    1. Doe de suiker in de kom van de keukenrobot.  Klop er 1 per 1 de eieren door tot het beslag bleek ziet.  
    2. Giet de boter en het vanille-extract erbij en voeg het snuifje zout toe. Al kloppend mengen.
    3. Doe er de gezeefde bloem en bakpoeder bij.  Mengen tot een glad deeg.




    4. Vul de spuitzak met het deeg.  Leg de spuitzak gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de oven op 200 °.
    6. Smelt de chocolade en wrijf de vormpjes in.  Laat de chocolade opstijven.
    7. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.




    8. De madeleines bakken gedurende 12 à 15 minuten.
    9. Uit de oven nemen en wachten tot de chocolade opgesteven is.  Nu uit de vormpjes nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.