Ingrediënten 4 pers. : 2 eendenborstfilets, 400 gr rode kool mousseline, 4 kleine appels, 4 klp veenbessen, 2 klp Chinese 5 kruiden, 1 sjalot, 1 kleine wortel, klontje boter, 3 dl bruine fond, peper, zout, beurre manié
Recept Rode kool mousseline
Recept Rode kool mousseline
1. De sjalot pellen, fijn snijden.
2. De wortel schillen en in fijne schijfjes snijden.
3. Boter smelten, sjalot en wortel bruin bakken en blussen met de bruine fond. Tot ¾ laten inkoken. Zeven. Opwarmen, kruiden met peper en zout in indien nodig de saus indikken met beurre manié.
4. De oven warmen op 170°.
2. De wortel schillen en in fijne schijfjes snijden.
3. Boter smelten, sjalot en wortel bruin bakken en blussen met de bruine fond. Tot ¾ laten inkoken. Zeven. Opwarmen, kruiden met peper en zout in indien nodig de saus indikken met beurre manié.
4. De oven warmen op 170°.
5. De appeltjes spoelen, klokhuis verwijderen, wat citroensap over sprenkelen, een klontje boter opdoen en 30 minuten in de oven. Misschien iets langer naargelang de grootte van de appelen. De laatste minuten opvullen met de veenbessen.
6. De eendenborstfilets in de pan op de velkant leggen zonder vetstof. Laten bakken op deze zijde tot al het vet gesmolten is en er een mooi korstje is. De filet omdraaien en 30 seconden bakken. Juist genoeg dat het bruin ziet. Terug op de velkant leggen en verder afbakken inde oven tot gewenste bakwijze. Rosé zal 3 a 4 minuten volstaan.
7. Lekker met gebakken rozemarijn aardappeltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten