vrijdag 26 augustus 2022

Gevulde kipfilet met spinazie en tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kipfilets, 150 gr jonge spinazie, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 blik tomatenblokjes van 400 gr, 2 klp tomaten puree, 1 tomaat, enkele champignons, 50 gr geraspte parmezaan, 150 gr geraspte emmentaler, 1 ei, 100 gr panko of gewoon paneermeel, Provençaalse kruiden, boter.

1) De tomaat in dunne schijfjes snijden. De spinazie in dunne reepjes snijden en lichtjes aanstoven. De champignons in schijfjes.
2) De kipfilet in de lengte opensnijden tot op 1 cm. Opvullen met dunne schijfjes tomaat en spinazie. Met een prikker de filet dichtmaken.

3) De panko vermengen met de parmezaan. Het ei loskloppen. De filets kruiden met peper en zout, door het ei wentelen en daarna door het panko mengsel.
4) De boter laten smelten en de kip ongeveer 3 minuten aan beide zijden bakken.
5) De oven voorverwarmen op 160°.

6) De sjalot en de look fijnsnipperen. Aanstoven met de champignons, de tomatenblokjes en de tomatenpuree bijvoegen. Kruiden met Provençaalse kruiden, peper en zout. 15 à 20 minuten laten sudderen.
7) De tomatensaus in een schotel doen, alsook de rest van de spinazie. De kip erin schikken en de emmentaler kaas er over strooien.

8) De schotel in de oven plaatsen gedurende 15 à 20 minuten. Indien nodig nog enkele minuten onder de grill om een mooi korstje te verkrijgen.

Opdienen met tagliatelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.