vrijdag 26 augustus 2022

Eendenfilet met raapjespuree.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr eendenfilet, 500 gr raapjes, 500 gr aardappelen, 2 ajuinen, 1 teentje look, kippenbouillon, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.


1) Aardappelen en de raapjes schillen. In stukken snijden.
2) De ajuinen en de look pellen. In 1 ajuin de kruidnagels prikken. De andere ajuin en de look snipperen.
3) De fijngesnipperde ajuin en look fruiten in een beetje olijfolie, de raapjes en de aardappelen bijvoegen, de ui met kruidnagel en de laurier. Nu kippenbouillon bijgieten tot alles net onder staat. Met deksel 15 à 18 minuten zacht laten koken. Afgieten en de bouillon opvangen. De laurier en de ui met kruidnagel uithalen. De aardappelen en de raapjes fijn stampen. Bouillon bijgieten tot men een smeuïge puree heeft. Kruiden met peper en zout.

4) Het overtollige vet aan de kanten van de filet afsnijden. Het vet van de eendenfilet kruisvormig insnijden. Het vlees kruiden met peper en zout. Een anti kleefpan verwarmen en dan de eendenfilet langs de velkant in de pan leggen. Laat 5 à 6 minuten op de velkant bakken en 2 minuten op de andere kant Enkele minuten laten rusten onder aluminiumfolie. Dan versnijden in mooie plakken. Het vet uit de pan gieten en deglaceren met een beetje bouillon van de aardappelen.
5) De puree mooi op het bord schikken met enkele sneetjes eendenfilet en wat saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.